Людський організм потребує неоднакову кількість сонця протягом кожної пори року. До такого висновку прийшли іспанські вчені.

За їх спостереженнями, у весняно-літній період достатньо знаходитися під сонячними променями 10-20 хвилин, а от узимку цей період збільшується до двох годин у день, передає Gazeta.ua.

Це пояснюється тим, що взимку організм дужче потребує вітаміну D, дефіцит якого якраз допомагають компенсувати прогулянки під сонцем. До речі, саме від цього елементу залежить міцність кісткової тканини та зубів.

Загалом же, помірні сонячні ванни благотворно впливають на людей, покращують імунітет, обмін речовин та настрій.

Проте зловживати цим не слід. Численні наукові дослідження говорять про те, що тривале перебування під палючими сонячними променями може обернутися онкологічними захворюваннями.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Щоб цього уникнути, слід засмагати з 9 до 11 та з 16 до 19 годин, коли УФ-промені найбільш слабкі.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", учені розповіли про небезпеку, що приховує Сонце для Землі.