Не все так погано у питанні озеленення української столиці, як на це люблять поскаржитися у соцмережах "зрадофіли". Принаймні в цьому переконаний гендиректор КО "Київзеленбуд" Михайло Наконечний, повернувшись із сусідньої Польщі.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Михайло розповів про поїздку на виставку ландшафтного дизайну Gardenia, відвідини приватного розсадника біля Познані, а також про візит до Кракова та Варшави.

За його словами, Київ не зовсім пасе задніх і має всі передумови повернути собі звання міста-парку.

"Найголовніше – ми не так критично відстали, як того хотілось би багатьом критикам, хоча звісно повчитися є багато чому! У деяких позиціях міського озеленення ми можемо триматися навіть на рівні", – підкреслив Наконечний.

А от середній рівень парків та скверів у Польщі все ж залишається набагато вищим, як і дотримання чистоти в них.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Та найбільше здивувало автора посту ставлення місцевих жителів до навколишнього середовища і майже повна відсутність такого явища як вандалізм.

"Повсюди використовуються самшити, різноманітні хвойні, які висаджуються групами, злакові трави, декоративні дерева, які ми, чесно кажучи, навіть боїмось пробувати висаджувати через вандалізм і крадіжки. Тому звертали увагу в основному на нові зразки техніки та антивандальні паркові елементи", – пояснив Наконечний.

З поїздки делегація повернулася, переповнена враженнями, деякі ідеї вже почали реалізовувати. При цьому очільник "Київзеленбуду" мріє не копіювати когось, а знайти свою лінію, яку "будуть сприймати і всезнаючі урбаністи, і звичайна київська бабуся".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", КО "Київзеленбуд" минулого місяця представила в КМДА свій новий проект під назвою "Стратегія розвитку КО "Київзеленбуд" на 2017-2021 рр." Екологічно. Інноваційно. Комфортно".