Студенти, які вживають марихуану, мають такі ж успіхи у навчанні, як і їх однолітки, які ведуть здоровий спосіб життя. А от канабіс разом з алкоголем матиме негативні наслідки. Таких висновків дійшли вчені, провівши експеримент зі студентами перших курсів.

Як повідомляє міжнародна група вчених на сторінках "PLOS One", проаналізувавши успішність молодих людей і співставивши зі вживанням марихуани, стало зрозуміло, що лише зловживання останнього в перемішку зі спиртним матиме вкрай негативні наслідки, що позначиться на навчанні студентів.

Для дослідження, спеціалісти проаналізували середній бал 1142 студентів, який поділили на три піддослідні групи. Перша група – студенти вживали у незначній кількості марихуану або алкоголь, в другій групі вживання алкоголю було від середнього до важкого ступеня, а в третій – вживання марихуани було епізодичним або взагалі не вживалася.

Результати дослідження успішності за два роки показали, що перша група мала гарний бал протягом всього періоду навчання. Друга група спочатку навчання дещо "відставала" від першої групи , проте з часом ситуація покращилась. А третьої групи протягом усіх чотирьох семестрів показники успішності були нижчими, ніж у перших двох груп.

Проте вчені підкреслюють, що це не означає, ніби спиртне саме по собі не можепідірвати успішність. Для окремих студентів з другої групи так і сталося, просто статистично їх було менше, щоб кардинально вплинути на показники всієї групи.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", подружня пара зі США Скотт Палмер і Крісті Нобліч вивели новий сорт лікувального канабісу, який отримав назву Ківа. "Травку" використовують для виготовлення лікувального шоколаду.