Двох членів Вищої ради правосуддя обрали на позачерговому з'їзді суддів. Ще чотирьох оберуть 15 березня.

Ними стали Микола Худик та Вінтор Шапран, які в середу приймуть присягу, повідомляє Hromadske.

За інформацією руху "Чесно", Худик, закінчивши у 1993 році Львівський національний університет імені Івана Франка, через шість років розпочав кар'єру судді у Кам'янець-Подільському міському суді на Хмельниччині. У 2010 році його обрали суддею столичного апеляційного суду.

В 1990 році Микола Худик став депутатом депутатом Галицької районної ради Львова. У його послужному списку робота юридичним консультантом приватної фірми "РСТ", стажистом у суді, юристконсультом виконкому Кам'янсько-Подільської міськради.

Віктор Шапран у 1993 році закінчив Харківський інститут внутрішніх справ. Працював міліціонером і слідчим, а кар'єру судді розпочав у 1998 році. З 2008 року – суддя Київського апеляційного господарського суду.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз ВРП складається з 15 членів, остаточна ж кількість їх має бути 21.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Вища рада правосуддя до 17 квітня 2017 року відсторонили від виконання обов'язків суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.