Російський уряд підтримав ініціативу, яка передбачає заборону співробітникам МВС їздити за кордон.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Відповідна заборона вже діє в країні, але вона стосується лише тих правоохоронців, які мають доступ до державних таємниць.

Законопроект внесли на розгляд Держдуми ще восени 2015 року. В ньому прописано , що заборона діятиме співробітників МВС та цивільних працівників в лавах правоохоронних органів РФ. Остаточний перелік посад має визначити профільне міністерство.

Крім того, у законопроекті пропонується заборонити службу в МВС громадянам, які володіють документом, що підтверджує право на постійне проживання за межами Росії.

Зміни хочуть запровадити "з метою вдосконалення заходів попередження корупції, підвищення відповідальності співробітників, федеральних державних цивільних службовців і працівників органів внутрішніх справ".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ми всі знаємо, яка зараз ситуація складається у світі і що співробітники правоохоронних органів за кордоном можуть стати легкою мішенню", - пояснив лідер фракції "Єдина Росія" Володимир Васильєв.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російський поліцейський забув свою табельну зброю у кафе, куди зайшов пообідати. Автомат був заряджений й мав повний боєкомплект.