У США стрімко зростає число міст, які відмовляються співпрацювати з федеральною владою в питанні виявлення і депортації нелегальних мігрантів з країни.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на дані громадської організації The Ohio Jobs & Justice Political Action Committee. Всього в країні налічується близько півтисячі таких міст. Їх стали називати "заповідні міста" і "міста-притулки".

Ще тридцять мерів американських населених пунктів оголосили про свої плани захистити мігрантів від депортації, у відповідь на політику президента США Дональда Трампа. Подібна тенденція триватиме.

Але в той же час один місто на Алясці, два в Огайо і один у Флориді поміняли свою позицію і перестали ставати на захист мігрантів. У січні Трамп видав указ, в якому прописано, що міст позбавлятимуть дотацій з федерального бюджету за укривання мігрантів.

Згідно з підрахунками, поліція в "містах-притулках" звільнила понад дві тисячі затриманих нелегалів. Їх планувала депортувати Імміграційна служба.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в США виставили на продаж ціле місто з усією інфраструктурою. Бажаючі можуть придбати його лише за 3,5 мільйона доларів.