Канадська компанія Maritime Launch Services вчора, 14 березня, анонсувала проект будівництва космодрому, з якого запускатимуть українські ракети "Циклон-4М".

Про це інформує CBC News.

Будівництво розпочнуть за рік. Стартовий майданчик для ракет облаштують у провінції Нова Шотландія, та планують закінчити будівництво до 2020 року та запустити першу ракету.

У планах компанії за п'ять років вийти на старт восьми ракет на рік.

Представники Maritime Launch Services розповіли, що серед 14 варіантів місць для космодрому обрали ділянку поблизу містечок Кансо та Хейзел, що на північному сході Нової Шотландії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, ракета-носій "Циклон-4" спочатку призначалась для Бразилії, проте у 2015 році латиноамериканська країна в односторонньому порядку розірвала угоду, яка була підписана 2003-го.

В Україні називали однією з причин такого рішення політичний тиск, ймовірно бразильці розраховували на поглиблення співпраці з РФ.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", запуск ракети-носія Falcon 9 Full Trust, який був запланований на ранок 14 березня, компанія SpaceX перенесла через несприятливі погодні умови.