Баскетбольний клуб "Черкаські Мавпи" виключений з розіграшу Кубка України. Його місце у Фіналі чотирьох турніру займе столичний "Київ-Баскет".

Таке рішення було прийнято 9 січня в Києві директоратом Чемпіонату України з баскетболу, повідомляє офіційний сайт ФБУ.

Директорат змагань розглянув звернення БК "Київ-Баскет" про порушення в матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України з "Черкаськими Мавпами".

Поєдинок відбувся 5 січня в столиці. Кияни тоді виграли 76:69, але за сумою двох матчів перемогу в цій чвертьфінальній парі здобули "Черкаські Мавпи". Втім, було зафіксовано порушення регламенту - вихід на майданчик одночасно чотирьох легіонерів в складі черкащан замість максимально дозволених трьох, і київський клуб звернувся зі скаргою.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Директорат Чемпіонату України розглянув епізод, вислухав доводи сторін і прийняв рішення застосувати до "Черкаських Мавп" відповідну санкцію, а саме зарахувати їм поразка з позбавленням права подальшої участі в турнірі.

Таким чином, стали відомі всі учасники Фіналу чотирьох Кубка України - БК "Одеса", БК "Дніпро", харківський "Політехнік" і "Київ-Баскет".

Блискуча гра Святослава Михайлюка

Український свингмен Лос-Анджелес Лейкерс Святослав Михайлюк зіграв за фарм-клуб своєї команди Саут Бей Лейкерс та встановив рекорд G-ліги.

У поєдинку проти Північної Арізони Михайлюк провів на майданчику 36 хвилин, за які набрав 47 очок. 21-річний українець реалізував 11 з 14 двохочкових, 5 з 9 триочкових, зробив 2 підбирання, 2 передачі, 2 перехоплення та скоїв 3 втрати і 1 фол.

47 очок Михайлюка стали рекордними в цьому сезоні в G-лізі, а Саут Бей Лейкерс перемогли в матчі з рахунком 119:114.

Знаменитий ЛеБрон Джеймс, який також грає за Лос-Анджелес Лейкерс, красномовно ретвітнув у соцмережах запис стосовно відмінної гри Святослава Михайлюка.

Прекрасна гра українця Олексія Леня

25-річний український баскетболіст Атланти Олексій Лэнь набрав 12 очок у матчі регулярного сезону НБА проти Клівленда. Багато в чому завдяки блискучій грі українця "Хоукс" перемогли "Кавальєрс" з рахунком 111:108.

Лень вийшов у стартовому складі "яструбів" на матч і в цілому зіграв 23 хвилини 26 секунд. Зазначимо, що український баскетболіст також відзначився на майданчику 4 підбираннями, асистом і блок-шотом.

Додамо, що попередній матч Лень пропускав через травму, від якої вже відновився.

НБА. Регулярний сезон

Атланта Хоукс — Клівленд Кавальерс — 111:108 (23:26, 34:25, 27:23, 27:34)

Рекорд Луки Дончича

Словенський баскетболіст Даллас Маверікс Лука Дончич у матчі регулярного чемпіонату НБА проти Нью-Орлеан Пеліканс встановив уикальное досягнення.

У віці 19 років і 303 днів Дончич став в історії Національної Баскетбольної Асоціації наймолодшим гравцем, кому вдавалося реалізувати сім триочкових кидків в окремо взятій грі.

Словенець випередив за цим показником Д’Анджело Расселла, який закинув сім триочкових у віці 20 років та 7 днів, виступаючи в 2016 році за Лос-Анджелес Лейкерс. Дончич був точний у семи кидках з-за дуги при десяти спробах і набрав у підсумку 34 очки.

Команда Дончича матч програла — "волоцюги" поступилися "пеликанам" з рахунком 112:114.

Рекорд Михайлюка

Українець Святослав Михайлюк, який захищає кольори Лос-Анджелес Лейкерс, зіграв 27 хвилин проти Вашингтон Візардс. Цей час став рекордним для українця в регулярному чемпіонаті НБА.

Але команда 21-річного українського свінгмена поступилася з рахунком 110:128.

За 27 хвилин на паркеті Михайлюк набрав 5 очок, зробив 1 асист, 3 підбирання та 2 перехоплення, а також здійснив три триочкових кидка, які були неточними.

Коефіцієнт корисності українського легіонера "озерників" склав +8.

Результативний Михайлюк

Уночі 21-річний українець Станіслав Михайлюк допоміг Лейкерс обіграти на виїзді Шарлотт Хорнетс з рахунком 100:128.

Український захисник провів на майданчику 17 хвилин 47 секунд, за які набрав 12 очок (1/4 двоочковим, 3/6 триочкових, 1/2 штрафних), зробив 1 підбір в захисті, 4 передачі та заробив 2 фоли. Це кращий показник результативності Михайлюка за Лейкерс.

Перемога збірної України

Національна збірна України з баскетболу у дев'ятому матчі кваліфікації на чемпіонат світу здобула впевнену перемогу над збірною Словенії.

Українці в Запоріжжі, володіючи перевагою в кожній із чвертей, виграли в матчі з різницею у 28 очок.

Перемога дозволила команді Євгена Мурзіна тимчасово піднятися на третє місце у відбірковій групі, яка дозволяє продовжити боротьбу за вихід на чемпіонат світу.

Варто відзначити, що збірна Словенії є чинним чемпіоном Європи з баскетболу.

Україна – Словенія – 82:54 (22:18, 13:7; 23:9; 24:20)

Україна: Кобець – 13 + 4 підбирання, 3 передачі; Близнюк – 11 + 7 підбирань, 5 передач; Санон – 11 + 3 перехоплення; Бобров – 11 + 6 підбирань; Липовий – 10 + 8 передач; Кравцов – 10 + 6 підбирань; Бояркін – 6 + 4 передачі; Герун - 6 + 5 підбирань Павлов – 2.

Словенія: Хроват – 13 + 4 підбирання; Мешичек – 12 + 3 підбирання; Ребец – 9 + 3 підбирання, 4 передачі; Дімец – 6; Чанчар – 5 + 5 підбирань.

Українки та Євробаскет

Жіноча збірна України зіграє на чемпіонаті Європи-2019, який відбудеться в Латвії та Сербії.

У заключному матчі відбіркового циклу українська команда програла іспанкам (71:84). Але навіть цей результат дозволив нашим дівчатам посісти друге місце в групі F. Українки обігнали представниць Нідерландів та Болгарії.

Збірна України, яку очолює Горан Бошкович, стала однією з кращих шести команд, які посіли другі місця в групах і кваліфікувалися на чемпіонат Європи.

Список всіх учасників жіночого Євробаскету-2019: Латвія (господарі), Сербія (господарі), Іспанія, Росія, Туреччина, Словенія, Чехія, Білорусь, Чорногорія, Великобританія, Бельгія, Угорщина, Італія, Франція, Україна.

Додамо, що збірна України в четвертий раз поспіль виходить на чемпіонат Європи.

Перемога збірної України

Жіноча збірна України з баскетболу здобула розгромну перемогу над збірною Болгарії у відборі на чемпіонат Європи 2019.

Українки без проблем почали гру, планомірно збільшуючи свою перевагу. Як результат, команда Горана Бошковича на велику перерву пішли з перевагою в 10 очок.

Прорив стався у третій чверті, коли українки виграли 10-хвилинний відрізок з рахунком 24:5 і остаточно зняли всі питання про переможця матчу.

У збірній України найрезультативнішою традиційно стала Аліна Ягупова – 26-річна уродженка Дніпра провела на майданчику майже 35 хвилин і набрав 32 очки (13 з 19 з гри, 10 з 13 з лінії штрафних).

У заключному матчі кваліфікації на чемпіонат Європи збірна України 21 листопада на виїзді зіграє з Іспанією.

Болгарія – Україна 60:86 (15:21, 15:19, 5:24, 25:22)

Україна: Ягупова (35 + 6 передач + 5 підбирань + 4 перехоплення + 1 блок-шот), Удоденко (14 + 5 підбирань + 5 передач), Мосс (11 + 4 підбирання + 4 перехоплення + 3 передачі, 4 втрати), Науменко (11 + 6 підбирань + 3 передачі), Горобець (0) - старт, Білоцерківська (7 + 4 передачі), Уро-Ніле (4 + 6 підбирань), Радуловіч (3 + 5 підбирань), Римаренко (2), Ольховик (2), Самбурська (0).

Як повідомляв портал Знай.ua, українець Лень зробив слем-данк і закинув триочковий в НБА.