Спроби А.Садового видати проблему львівського сміття як нічого не значущу на тлі подій в країні виглядають як малодушність і спосіб піти від відповідальності, особливо після висновків пожежно-технічної експертизи. Так вважає Віктор Медведчук, лідер "Українського вибору - Права народу".

Як відомо, прокурор Львівської області Юрій Квятківський оприлюднив результати пожежно-технічної експертизи, згідно з якою ніякого підпалу на Грибовицькому сміттєзвалищі не було. Причиною займання, що спричинило загибель трьох рятувальників, стала неналежна експлуатація полігону. "Сім'ї мають право запитати, хто з посадових осіб Львівської міськради за це відповідає .... Я не можу виключати, що їм може бути і мер, і його заступники, і інші посадові особи", - заявив прокурор області.

"Бездіяльність пана Садового, який ще під час виборчої кампанії 2006 року обіцяв прибрати звалище, але за десять років так і не спромігся цього зробити. Халатність місцевих чиновників, які, незважаючи на укладення спеціальних комісій, продовжували експлуатувати цей полігон ще довгі роки. Невиконані обіцянки Садового провести рекультивацію звалища ... Результатом усіх цих багаторічних маніпуляцій, брехні, халатності, безвідповідальності стало екологічне лихо в регіоні, що загрожує перерости в проблему загальнодержавного масштабу", - вважає лідер "Українського вибору - Права народу".

Політик обурений тим, що А.Садовий не визнає провини своєї команди, а замість цього активно займається блокадою Донбасу, розриваючи торгово-економічні зв'язки з регіоном і відволікаючи увагу громадськості від "сміттєвої теми".

"І навіть тепер, коли висновки експертів відомі, а причини загоряння підтверджені, мер Львова малодушно намагається піти від відповідальності, натякаючи, що його переслідують за політичні переконання. І навіть обурюється: "У влади немає часу на врегулювання проблем в країні, зате у них всіх є час на львівський сміття". Одна справа сам мер і його соратники - вони занадто захоплені підтримкою блокади Донбасу, щоб вирішувати проблему якихось там міських відходів", - підсумував лідер" Українського вибору ".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще