В Україні найбільша частка населення, які мають паспорти інших держав, припадає на Закарпатську область.

Про це в коментарі "Дзеркалу тижня" розповів мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, таких у західних регіонах вже близько 40%. У тому випадку, якщо законопроект про подвійне громадянство ухвалить президент, то всі ці люди автоматично виявляються порушниками і повинні нести відповідальність.

Садовий додав, що більшість таких документів отримують переважно підприємці, адже їм це вкрай вигідно.

Мер Львова запевняє, що у подібних нововведеннях є подвійне дно, адже позбавляти громадянства України за такі речі він вважає неприпустимим, хоча додає, що сам нібито ніколи не володів паспортом іншої країни.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Він наголосив, що потрібно звернути увагу перш за все на тих українців, які виїхали з певних причин закордон і залишилися там жити, адже вони могли б зробити багато корисного.

"Якщо дати їм наше громадянство, то можна залучати їх як цінний ресурс до співпраці", - додав Садовий.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україні найближчим часом можуть запровадити відповідальність за отримання подвійного громадянства. Відповідний законопроект, у разі його ухвалення, торкнеться у першу чергу осіб, які працюють на державних посадах.