Відбулося жеребкування основної сітки турніру WTA в Дубаї (ОАЕ).

У першому колі змагань українська теніска Даяна Ястремська буде грати з іспанкою Гарбинье Мугурусой. Це буде вже третій матч українки та іспанки за чотири місяці. Цікаво, що дві попередні зустрічі завершилися перемогою Даяни.

Ще одна українська тенісистка Леся Цуренко в першому раунді турніру в Дубаї зустрінеться з представницею Казахстану Юлією Путинцева.

Чинна чемпіонка турніру в Дубаї Еліна Світоліна вступить у боротьбу з другого кола. Українка зіграє з переможницею пари Онб Жабур (Туніс) - Донна Векич (Хорватія).

Призовий фонд турніру WTA в Дубаї складає $2,8 мільйона.

Збірна України на Кубку Федерації

У суботу, 9 лютого, збірна України зіграла поєдинок за третє місце з командою Польщі в рамках Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації. Наша команда поступилася з рахунком 1:2.

Спочатку українська тенісистка Катерина Козлова в трьох сетах програла полячці Магдалені Френх.

Зі старту матчу українка заволоділа перевагою і повела 3:0. Польська тенісистка зуміла зрівняти рахунок 3:3, але ще один ривок від Козлової приніс їй перемогу в сеті 6:3.

У другій партії Френх зробила брейк і повела 0:2, але далі уродженка Миколаєва повернула собі ініціативу, зробивши рахунок 5:3 і вийшла подавати на матч. Але Козлова цього не зробила і зовсім програла матч. Програвши шість геймів поспіль, Козлова програла другий сет і відпустила вперед Френх з двома брейками 3:0 в третьому сеті. Потім полячка довела гру до перемоги - 6:3, 5:7, 2:6.

У другій одиночці українська тенісистка Даяна Ястремська обіграла полячку Ігу Швентек і зрівняла рахунок у протистоянні України та Польщі в рамках поєдинку за третє місце Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації. Зустріч закінчилася з рахунком 7:6(2), 6:4 на користь одеситки.

Тенісистки провели на корті 1 годину 37 хвилин. За цей час Ястремська виконала 9 подач навиліт, зробила 6 подвійних помилок і виграв 4 гейми на прийомі. Її суперниця зробила 4 ейси, 9 разів помилилася при введенні м'яча в гру, а також реалізувала 3 брейк-поінти.

Все вирішилося в парній дуелі, в якій Козлова/Костюк програли парі з Польщі Росольска/Швентек - 1:2 (1:6, 6:1, 6:7).

Перший сет пройшов під диктовку польської пари. У наших дівчат нічого не виходило і як підсумок розгром з рахунком 1:6! Другий сет розпочався також з 0:40 на подачі українок, але саме цей гейм вийшов переломним. Костюк і Козлова змогли захистити подачу і це додало їм впевненості. Надалі вони перехопили ініціативу і довели сет до впевненої перемоги 6:1.

У вирішальній партії боротьба практично на кожній подачі, але на фініші виявлялися більш удачливими польські тенісистки, що в підсумку вилилося в рахунок 1:5 і Польща подавала на матч. Тут і розпочався героїчний камбек нашої команди. У це складно повірити, але Козлова і Костюк взяли п'ять геймів поспіль - 6:5. Марта Костюк вийшла подавати на матч, у наших дівчат було три матчболи, але підвели нерви і віддали гейм 6:6. Все в такому матчі вирішив вирішальний тай-брейк. Боротьбу нервів виграли представниці Польщі - 5:7. А з ним і матч.

Козлова/Костюк - Росольска/Швентек - 1:2 (1:6, 6:1, 6:7).

FedCup 2019: Alicja ROSOLSKA (POL) / Iga ŚWIĄTEK (POL) vs Marta KOSTYUK (UKR) / Kateryna KOZLOVA (UKR)

FedCup 2019: Alicja ROSOLSKA (POL) / Iga ŚWIĄTEK (POL) vs Marta KOSTYUK (UKR) / Kateryna KOZLOVA (UKR)

Geplaatst door Polski Związek Tenisowy op Zaterdag 9 februari 2019

Тепер у наступному році збірна України грати в рамках Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації.

Нагадаємо, що на груповому етапі в Зеленій Гурі Україна програла Швеції - 1:2, виграла у Болгарії - 2:1 та Естонії - 3:0.

Жіноча збірна України з тенісу, яку представляють Марта Костюк, Даяна Ястремська, Леся Цуренко, Катерина Козлова, а також Надія та Людмила Кіченок виступають у Польщі в рамках Кубка Федерації.

Перед початком матчів наші дівчата співають гімн України і це виглядає приголомшливо!

У Польщі завершився груповий етап в рамках Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації. Збірна України стала другою у своїй групі. У заключний день українки перемогли естонок з рахунком 3:0, але в паралельному матчі Швеція обіграла збірну Болгарії і фінішувала першою.

Завтра Швеція зіграє з Росією за підвищення в класі. Україна проведе матч за 3-е місце на турнірі. Опонентками наших дівчат будуть або полячки, або датчанки.

У Зеленій Гурі Україна програла Швеції - 1:2, виграла у Болгарії - 2:1 та Естонії - 3:0.

Результати матчів збірної України проти збірної Естонії:

Марта Костюк (Україна) - Саара Орав (Естонія) - 2:0 (6:3, 6:0)

Катерина Козлова (Україна) - Олена Малигіна (Естонія) - 2:0 (6:0, 6:0)

Н.Кіченок / Козлова - Горлац / Орав - 2:0 (6:1, 6:0)

Нашу команду представляють Даяна Ястремська, Леся Цуренко, Марта Костюк, Надія Кіченок і Катерина Козлова.

Підтримка українських фанатів відчувається на всіх іграх Кубка Федерації.

18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська задоволена підтримкою фанів. На одному з фото видно, що молода одеситка захоплюється уболівальником з барабаном.

Це може тому що тато Даяни вміє грати на ударних?

Привітання Еліни

Перша ракетка України і сьома ракетка світу Еліна Світоліна підтримала юну тенісистку Даяну Ястремску, яка виграла турнір WTA в Хуакине (Таїланд).
На своїй сторінці в Twitter Світоліна привітала Ястремскую, і побажала не зупинятися на досягнутому.

Як раніше писав Знай.ua, у головному матчі Thailand Open Ястремська з рахунком 2:1 (6:2, 2:6, 7:6 (7:3)) перемогла Айлу Томлянович (№49 WTA) з Австралії.