Ціни на нафту марки Brent виросли на 0,41%. Вартість бареля тепер становить 51,83 долар.

Про це повідомляє Reuters. Нафта трохи подорожчала після появи інформації про те, що члени ОПЕК мають намір продовжити обмеження видобутку сировини і відновити стійкий попит на нього.

Ф'ючерси на американську нафту WTI торгуються на позначці 48,39 доларів за барель. Вони піднялися на 0,35% вище за попередні торгів. Члени ОПЕК і одинадцять країн не входять в картель, серед яких і Росія, в грудні 2016 року підписали договір про зниження видобутку нафти. У першому півріччі минулого року показник зменшили на 1,8 мільйона барелів на добу.

Глобальний нафтовий пакт вже діє протягом трьох місяців. Але надлишок нафти на світовому ринку все ж збережеться і договір експортерів "чорного золота" поки не набув належного ефекту. Члени картелю мають намір продовжити дію обмеження, термін дії якого завершується в червні. Вони сподіваються, що їхню ініціативу підтримають і інші нафтотрейдери.

Але експортери "чорного золота" довірені, що збалансувати світовий ринок зможе лише хороший і стабільний попит на сировину. Крім того, на динаміку цін можуть вплинути і обсяги запасів нафти в сховищах США.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Україна знайшла заміну для поставок одного з головних енергоресурсів - вугілля. Сировина буде імпортуватися з ряду зарубіжних країн.