Український нападник іспанського клубу "Малага" Євген Селезньов пояснив провал збірної України на Євро-2016.
Селезньов вважає, що не потрібно було міняти склад гравців і тренерів напередодні Євро. Головною помилкою було прибрати з тренерського штабу збірної України Олександра Заварова.
"Провал на Євро-2016? Не можна було прибирати Заварова. У нас був свій колектив. Всі свої люди, які проходили відбір, які жили на базі. Ми жили однією сім'єю. Не можна було змінювати склад - ні серед гравців, ні серед тренерів.
Я вже бачив цю атмосферу. Не так ми проходили відбір, зовсім не так. За рахунок чого ми його пройшли? Я пам'ятаю один момент - вдома програємо Іспанії, заходить Коноплянка: "С**а, молодці!". Я питаю: "Що таке?", а він відповідає: "Ми ще раз зберемося цим складом".
Ми хотіли один одного бачити. Ми приїжджали в збірну - там не було ні Шахтаря, ні Динамо, ні Металіста, ні Дніпра. Зі свого боку ми робили, що хотіли, але ми знали, що на полі буде. Не дай Бог, хтось не побіжить, не дай Бог, не буде викладатися на полі. Ти що - з нами за столом більше сидіти не будеш.
Хіба могла одна людина все зламати? Я не кажу, що він зламав. Це стосувалося всього: це коли Зозуля з Ротанем під***ники суддям давали, це Степаненко з Ярмоленком, я в Кубані, Бутко - в Росії.
Атмосфера всередині вже не та була. Розуміли, що тренером вже буде інша людина, сидіти на місці Фоменка незалежно від того, яким буде результат. Хоча, що там говорити: самі пр***али. Знаєте, є дно, а ще нижче - там внизу були ми. Не забили жодного гола. Хоча за складом - хіба погана збірна була?", - заявив Селезньов в інтерв'ю YouTube-каналу Бомбардир.

Нагадаємо, збірна України провалилася на чемпіонаті Європи 2016, в трьох матчах отримавши три поразки і не забивши жодного голу. Українці з такими показниками стали найгіршою збірною на турнірі.

Селезньов також прокоментував трансфер захисника Ярослава Ракицького з "Шахтаря" в російський "Зеніт".

Як повідомляв портал Знай.ua, ультрас Шахтаря відреагували на перехід Ракицького в Зеніт.