Новітній російський важкий ударний безпілотник "Охотник", фото якого нещодавно з'явилися в соцмережах і про який російська преса так багато писала, назвавши дрон "майбутнім російської авіації", виявився невдалою копією американського стелс-дрона RQ-170 Sentinel.

Такий висновок зробили експерти впливового видання The Drive, які вивчили знімки "Охотника".

Експерти заявили, що при створенні важкого ударного безпілотника "Охотник" росіяни використали технології американського стелс-дрона RQ-170 Sentinel.

Росія вивчила пристрій американського БПЛА, який опинився в розпорядженні Ірану, і на його основі створила свій "Охотник", стверджують експерти.

Оригінал:

RQ-170 Sentinel

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

А це фото невдалої російської копії:

За словами експертів, сьогодні практично кожна впливова країна займається розробкою безпілотників, які можна використовувати для військових цілей. Однак, розробка програмного забезпечення для управління БЛА - серйозна і дорога задача для Росії. Тому росіяни пішли простішим і неодноразово ними перевіреним шляхом – просто "поцупили" чужу розробку.

Автори статті переконані, що росіяни змогли детально вивчити, як влаштований американський БЛА RQ-170 Sentinel, який опинився у розпорядженні Ірану, і на його основі створили свій "Охотник".

При цьому, фахівці підкреслили, що росіяни не повністю скопіювали RQ-170 Sentinel, тому "Охотник" не можна вважати повноцінним стелс-апаратом (стелс - комплекс методів для зниження помітності бойових машин в радіолокаційному, інфрачервоному та інших спектрах спостереження).

Зазначається, що це досить важкий апарат масою близько 20 тонн. Максимальна швидкість польоту "Охотника" - понад 1000 кілометрів на годину.

Нагадаємо, в Росії з тріском провалилися випробування "перспективного" розвідувального БПЛА на сонячних батареях.

Російський безпілотний літак на сонячній енергії "Сова", який росіяни називали таким, що не має аналогів у світі, успішно розвалився на висоті 20 км.

Як повідомляв портал Знай.ua, перший в історії "Пошти Росії" безпілотник, який повинен був доставити посилку на відстань 15 км, розбився відразу після зльоту.

Також Знай.ua писав, у Москві під час презентації розбилось аеротаксі, вартість якого становить 12 млн рублів