Як стало відомо, в ході масштабної перевірки вмісту в магазині Google Play були виявлені програми, які обіцяють надати можливість встановити новітню версію Android на будь-який смартфон. Щоб отримати нову ОС раніше всіх, достатньо завантажити додаток на телефон. Однак, замість нової прошивки, з вашої банківської картки вкрадуть гроші, а також отримають доступ до ваших фото і перепискам.

Щоб обман швидко не розкусили зловмисники спеціально публікують в Google Play підроблені відгуки, а це призвело до того, що рейтинг фейковий додатків для установки Android 9.0 Pie вище чотирьох балів з п'яти можливих. Таким чином, користувачі ОС і не здогадуються, що з себе представляє додаток.

Компанія Google вже видалила подібне програмне забезпечення з магазину, заявивши про те, що воно суперечить правилам розміщення, так як подібний контент вводить власників мобільних пристроїв і планшетних комп'ютерів в оману, а в цьому звичайно ж немає нічого хорошого. Судячи з усього, компанія Google до сих пір не може створити надійний захист для свого магазину, щоб не підставляти мільярди користувачів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що культова гра під назвою CS 1.6 заражена вірусами. Повідомляється, що хакери навчилися впроваджувати в різні ігрові сервера шкідливий код, за рахунок чого користувачі, які скачують дані сервера для входу, скачують і віруси на свої пристрої. І хоча грі вже більше 20 років, більшість геймерів воліють грати в цю версію, навіть після виходу нових ігор з такою ж тематикою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що головний сервіс Apple дав збій. Звичайно ж, мова йде про Siri, яка здатна керувати смартфоном за допомогою голосових команд. Це означає, що голосовий помічник від Apple раптово перестав працювати на всіх пристрої, включаючи iPhone і iPad.

Знай.uа писав, що дизайн Google Pixel 4 злили в мережу. Нагадаємо, що апарат з'явиться на прилавках вже в листопаді 2019 року. Що стосується дизайну, девайс отримає величезний екран з двома отворами для камер. Точно так само зробила і компанія Samsung, яка представила флагманський Galaxy S10 у лютому 2019 року.