Експерти повідомили про виявленої уразливості, яка роками перебуває в iOS від Apple. Іншими словами, мільйони користувачів iPhone і iPad під загрозою, оскільки зловмисники можуть скористатися цією прийомом, і дані кожного з користувачів тепер під загрозою.

iOS є сервіс під назвою “Зв'язка ключів”, в якому можна зберігати всі свої паролі від акаунтів в мережі і пристроїв. Дивним є той факт, що для отримання доступу до пароля використовується той пароль, який користувач встановив для розблокування iPhone, а не Apple ID, який є більш захищеним.

Багато користувачів “проходять” повз цієї особливості і навіть не підозрюють, що саме вона є однією з найбільших вразливостей за всю історію iOS.

Але залежність iOS від чотиризначного коду-пароля куди сильніший, ніж може видатися на перший погляд. Подальший аналіз операційної системи показав, що з його допомогою можна “зламати” Apple ID. Для цього ми переходимо в розділ з налаштуваннями облікового запису, знаходимо функцію “Знайти iPhone” і намагаємося її відключити.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Само собою, система просить підтвердити дію введенням пароля від Apple ID, але завжди можна зробити вигляд, що ми забули цю комбінацію і змінити його за допомогою код пароля. При цьому ні на одному етапі система не попросить у вас ні підтвердження по email, ні відповідей на контрольні питання. Дивно, але в Apple про це навіть не подумали, і будь-який пристрій від яблучної корпорації можна зламати завдяки всього лише чотиризначному паролем, який можна з легкістю підібрати.

Нагадаємо, що компанія Samsung здивувала користувачів квартальним звітом. Повідомляється, що південнокорейський гігант поставив на місце навіть таких титанів як Huawei і Xiaomi, а сталося це завдяки зміненій стратегії ведення бізнесу. Корпорація почала масово випускати дешеві смартфони, які мають цілком собі непогані характеристики. До того ж, торішні флагмани за типо Galaxy S9 і Galaxy Note 9 тепер можна купити практично вдвічі дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google знайшла заміну застарілого Google. Корпорація показала нову ОС Fuchsia, яка прийшла на заміну застарілому зеленому роботу. Повідомляється, що нова операційна система буде працювати не тільки на планшетах і смартфонах, але і на ПК.

Знай.uа писав, що WhatsApp більше не буде працювати на смартфонах з ОС Windows Phone. Це означає, що популярний месенджер стане недоступним на цих смартфонах. Втім, операційна система від Microsoft ніколи не була популярною на смартфонах, так що це був лише питання часу.