Ілон Маск з самого початку пандемії коронавіруса вважається одним з головних скептиків. До того ж, він до останнього не закривав завод Tesla, вважаючи паніку через коронавіруса “дурною”.

Чим довше у США триває карантин, тим більше людей виступають проти нього. Звичайно ж, Маск не міг не відзначитися - він теж підтримав відкриття карантинів, так як його компанії довелося відкласти відкриття заводу по створенню електрокарів.

Підприємець розмістив кілька закликів у своєму твіттері, а також поділився новинами про плани влади Техасу відкрити магазини і кафе і матеріалом The Wall Street Journal про те, що загальний “локдаун” не має сильного впливу на “порятунок життів” в пандемію.

Втім, Маск не заперечує небезпеку вірусу, і впевнений, що карантинні заходи потрібно слабшати дуже обережно.

Пізніше в розмові з журналістами Маск назвал каліфорнійський указ про ізоляцію “фашистським”.

Після цього Маск опублікував графік, згідно з яким, заповнюваність каліфорнійських лікарень сильно відстає від прогнозів. Ще один опублікований твіт по темі він пізніше видалив.

Тепер же іноземні журналісти запевняють у соцмережах, що Маск помиляється, тим самим створюючи небезпеку для всіх.

Джошуа Топольський у своїй колонці припустив, що Маском рухає не “прихильність демократії”, а бажання отримувати прибуток - робота і успіх Tesla безпосередньо залежить від того, скільки ще триватиме карантин.

Звичайно ж, в соцмережах Маск теж зіткнувся з хвилею критики.

Маску пригадали твіти, де той прогнозував “близько нуля” нових випадків коронавіруса в США до кінця квітня. До 29 квітня в країні зафіксували понад мільйон випадків коронавіруса, за добу - 27 тисяч.

Також підприємцю пригадай обіцянку налагодити виробництво апаратів ШВЛ в разі браку. З тих пір Маск закупив тисячу пристроїв для американських лікарень, але ними виявилися менш ефективні прилади для лікування порушень сну. Схоже, Маск не дуже то й хоче допомагати світу в боротьбі з коронавірусом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Telegram обзаведеться довгоочікуваної функцією. Творець сервісу, Павло Дуров повідомив, що з-за пандемії в 2020 році в сервіс додадуть режим відеодзвінків, так як вони останнім часом стали дуже популярними і затребуваними.

Як повідомляв Знай.uа, суперкар McLaren кинув виклик винищувачу. Ентузіасти побудували гоночну трасу в формі трикутника, по якій їхав спорткар, а винищила повинен був повторити це в повітрі. Нагадаємо, що винищувач досягав швидкості у 880 км/ч.

Також Знай.uа повідомляв, що ціни на iPhone 12 точно здивують покупців. Інсайдери повідомляють, що компанія вирішила здешевити свої смартфони, що і базова версія iPhone 12 коштуватиме дешевше iPhone 11 на момент виходу.