Qualcomm виробляє процесори на базі архітектури ARM практично для всіх смартфонів, починаючи від пристроїв початкового рівня до флагманів. Тепер компанія стала єдиним лідером по продуктивності в пристроях Android, хоча її продукти все ще відстають від пропозицій Apple. Snapdragon 865 зробив 5G доступним для всіх флагманів Android, навіть завдяки підключенню 5G в пропозиціях середнього класу, завдяки зусиллям Qualcomm.

У сформованій ситуації у світі будь-якої компанії стало важко працювати ефективно, і це вірно і для Qualcomm. Звіти показують, що Qualcomm запитує більше, ніж зазвичай, для свого флагманського процесору. Це все ще чутки, і компанія ще навіть не відреагувала на них, але підвищення ціни може бути пов'язано з перебоями в ланцюжку поставок і, отже, з підвищенням виробничих витрат.

Повідомляється, що Qualcomm запитує близько 250 доларів США (що приблизно на 100 доларів США більше, ніж звичайна ціна 150-160 доларів США) для свого нового чіпсета Snapdragon 875 SoC. Вартість виробництва SD 875 становить 130 доларів, що на 50 доларів більше, ніж у його попередника. Те ж саме можна сказати і про продукти більш низького рівня. Це означає, що ми можемо очікувати, що смартфони стануть все дорожче. Найбільше постраждають такі компанії, як Xiaomi і OnePlus, які роблять бюджетні флагмани.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що раніше дизайнери Google хотіли зробити смартфон Google Pixel 4 з дизайном, як у iPhone 11. Правда, з деяких причин він з'явився на полицях в іншому дизайні. Повідомляється, що дизайнери шукали оптимальний форм-фактор і розташування кнопок і камер, щоб зробити смартфон максимально зручним.

Як повідомляв Знай.uа експерти виявили відразу 47 шкідливих додатків в Google Play. Їх варто негайно видалити зі смартфона, так як вони можуть красти особисті дані з пристрою, а також показувати нав'язливу рекламу.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft готує велике оновлення для Windows 10. І зміни торкнуться не тільки функціоналу, але і зовнішнього вигляду.