Нагадаємо нашим читачам, що ще в середині вересня купертинська корпорація Apple офіційно презентувала нову операційну систему iOS 15. Нова "операційка" отримала багато нових функцій і змін.

Є трохи інформації про те, що частина нових функцій залишилася за кадром, а вони коштують згадки. Про це стало відомо завдяки публікації одного з українських порталів з новинами про нові технології.

Що ж ховається нового в iOS 15:

1. Заспокійливі фонові звуки

Їх можна знайти в розділі "Налаштування - Універсальний доступ" - "Аудіовізуалізація - фонові звуки". Якщо активувати цю настройку, в навушниках пролунає звук дощу, океану, струмка або просто білий шум (на вибір користувача). Фонові звуки, як говориться в описі, призначено для маскування небажаного навколишнього шуму.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Функції iOS, скріншот: YouTube
Функції iOS, скріншот: YouTube

2. Плаваючий рядок у Safari

За замовчуванням вона переїхала з верхньої частини вікна в нижню, викликавши критику з боку користувачів. Однак, по-перше, є безліч людей, яким нововведення сподобалося. А по-друге, її дуже легко перенести наверх: досить натиснути на кнопку з буквами "АА" в адресному рядку і вибрати в меню пункт "Показати верхній адресний рядок".

3. Переклад будь-якого тексту, який можна виділити

Ця функція працює скрізь, де можна виділити текст. Після виділення в меню потрібно вибрати пункт "переклад". Мова визначиться автоматично, і поверх вікна відобразиться плашка з перекладом виділеного тексту.

4. Попередження про дощ і сніг

Фірмовий додаток "Погода" вміє повідомляти про негоду, що насувається. Щоб включити ці повідомлення, потрібно в додатку "Погода" натиснути значок з трьома смужками внизу, відкривши перелік всіх доданих міст, після чого відкрити меню з трьома точками у верхній частині вікна. Там і виявиться пункт "Повідомлення".

5. П'ятий пункт відноситься не до іРһопе, а до розумних годин Apple Watch

Тепер на них можна запускати кілька таймерів, і це прекрасно. Робиться це просто: досить відкрити програму і запустити потрібний таймер. Потім - вийти в список таймерів і запустити ще один.

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський заборонив легалізувати криптовалюту в Україні.

Як повідомляв Знай.uа, як українці пережили припинення роботи Facebook, WhatsApp, Instagram: "Пограв у приставку, та й все".

Знай.uа писав, Far Cry 6 здивувала геймерів неймовірними вимогами до комп'ютера: ця гра у вас не піде.