Ми знаємо, що серед наших читачів є чимала частка людей, які просто не можуть прожити спокійно день, якщо не дізнаються щось новеньке з автомобільної тематики. Так ось, для автолюбителів ми знайшли топ-5 найоригінальніших способів запуску автомобільного двигуна.

Виявляється, що сам мотор можна "оживити" дуже і дуже хитровигаданими схемами. Про це стало відомо завдяки цікавим фактам одного з українських автопорталів, які буде корисно, до речі, знати всім, хто вміє керувати авто.

У моделей Alfa Romeo для запуску двигуна використовується кнопка, причому вона знаходиться не на центральній панелі, а просто на рульовому колесі.

Як заводити авто, скріншот: YouTube
Як заводити авто, скріншот: YouTube

У суперкарів Lamborghini можна зустріти незвичайне рішення. Так, щоб запустити автомобіль, потрібно підняти червону кришку на центральному тунелі, після чого відкриється кнопка запуску.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

У суперкарі Mercedes-Benz SLR McLaren кнопка запалювання розташовується просто в важелі АКПП. Тобто водієві потрібно підняти металеву кришку і натиснути кнопку великим пальцем.

Як заводити авто, скріншот: YouTube
Як заводити авто, скріншот: YouTube

У всіх моделей MINI є цікаві фішки. Наприклад, запуск двигуна відбувається натисканням на кнопку незвичайної форми, яка знаходиться на центральній консолі.

Автомобілі Porsche заводяться класичним способом - ключем. Однак спочатку запалювання потрібно знайти з лівого боку на приладовій панелі. Таке розташування замку зліва прийшло в серійні автомобілі Porsche з гонок на витривалість, коли водіям доводилося сідати в машину і швидко заводити її, тому зручніше було це робити, поки пілот ще тільки відчинив двері.

Раніше повідомляли, заправка раз на 100 років: вчені створили унікальний автомобіль, який розорить АЗС.

Як повідомляв Знай.uа, з Києва до Одеси Новою Поштою: екстремал запхав себе в коробку заради лайків і запарився (оновлено).

Знай.uа писав, Porsche представила "Ладу", яку не могли зібрати при СРСР: "Жигулі" від ВАЗ і поруч не стояли.