Портал "Знай.uа" зібрав топ найцікавіших фактів про вина. Цей алкогольний напій вважається самим старих, проте популярність від цього не зникла.

1. "Ароматом" називають запах молодого вина, у той час як більш витриманий напій має більш тонкий запах, іменований "букетом".

2. Дегустація вина є оцінкою запаху напою. Тому жінки підходять на роль дегустаторів краще, ніж чоловіки, так як вони мають більш чутливим нюхом.

3. Не всі вина поліпшуються з часом. Переважна більшість вин відразу готові до вживання і не мають потенціалу, і тільки деякі будуть поліпшуватися при зберіганні десятиліттями.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

4. Найстаріша пляшка вина в світі була знайдена поблизу німецького міста Шпайєр, і вона датується 325 роком нашої ери. Експонат знаходиться в Історичному музеї Пфальца.

5. Відповідно до законодавства Європейського союзу, ігристе вино, створене за межами французької провінції Шампань не може називатися "шампанським".

6. Крижане вино - німецьке винахід, який представляє собою десертне вино, виготовлене з винограду, замороженого на лозі.

7. Існує правильний і неправильний спосіб тримання келиха з вином. Необхідно тримати келих за ніжку, а не за саму чашу, так як тепло вашої долоні буде нагрівати напій.

8. Енолог - спеціаліст по виготовленню вин, оцінці ґрунту, води і самого напою.

9. У більшості випадків вино подається в келиху з вигнутими краями, які сприяють "утримання" ароматів. Чим тонше скло і обід, тим краще.

10. Сіра гниль у певних випадках є доброякісним грибком, завдяки якому виготовляються елітні солодкі десертні вина.

Раніше портал "Знай.uа" розповів про топ-5 міфів про пиво.