На Тернопільщині волонтери вийшли на прибирання могил героїв, які загинули за Україну понад 100 років тому. У селі Лісники в Бережанському районі Тернопільської області є кладовище, на якому поховані січові стрільці. Ці люди в 1916 році віддали свої життя в боротьбі з російською армією на горі Лісоня.

Про захід з наведення порядку на цвинтар повідомили на сторінці громадської організації «Бережанська ініціатива». У тексті повідомлення йдеться, що в серпні 1916 року в Карпатах точилися бої між українськими січовими стрільцями і російською армією. Українці героїчно відстоювали незалежність своєї країни і відбивали ворожі атаки. Ці люди відстоювали місто Бережани. На горі Лисоня злягли в землю багато героїв.

Крім того, волонтери розповіли, що захід з наведення порядку було приурочено до 104 річниці боїв. Після прибирання білосніжні могильні хрести знову вільно дивляться в долину з гірського схилу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в Білорусі через протести гинуть люди. Вони стають героями для нації, так як віддали життя за свободу. Нещодавно в Гомелі помер молодий чоловік, якого омонівці Лукашенко кинули вмирати без медичної допомоги. Він кричав і просив про допомогу, але омонівці бризнули йому з балончика в обличчя і передали медикам під виглядом божевільного. У психіатричній лікарні медики виявили захворювання серця, але було занадто пізно. У морзі матері навіть не дали поглянути на тіло сина. Очевидці трагедії такі ж затримані розповідають жахливі речі.

Також Знай повідомляв, що на Прикарпатті попрощалися з героєм-воїном АТО Олександром Возняком.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях попрощалися з воїном та героєм сучасної України, який віддав своє життя, щоб врятувати життя побратимів.