Мер Тернополя Сергій Надал має намір оскаржувати протоколи про порушення карантину проти вчителів у школах, які ведуть навчання. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

Сергій Надал назвав умови карантину, які ввів Кабмін, обмеженням прав і свобод громадян. Тому він вважає їх незаконними і дозволив школам працювати дотримуючись усіх необхідних заходів.

Читайте Знай в Google News!

"Вчителі не залишаться одні. Всі вони мають юридичні супровід, ми працюємо спільно з юридичною компанією. Протоколи, які склала поліція-незаконні, все це ми будемо оскаржувати в суді, оскільки в жодному документі немає прямої заборони на роботу шкіл. Ми врахували всі рекомендації МОЗ. У класах навчається по 15-25 дітей, вони поділені на групи. Один день діти вчаться вдома, один - в школі " - сказав Сергій Надал.

Кадр з передачі Свобода слова Савіка Шустера: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За словами Надала, в батьки не зобов'язані здавати дітей в школи. У них є право вибору: або дитина вчиться в школі, або на дистанційному навчанні. При цьому він підкреслив, що більшість батьків хочуть, щоб їхні діти були в школі або дитячому садку поки вони знаходяться на роботі.

"Важливо, що виключно за рахунок міського бюджету ми забезпечили школи всім необхідним: термометрами, дезінфекторами, паперовими рушниками, розвели учнівські потоки в школах, максимально дотримуючись заходів епідемічної безпеки" - додав Сергій Надал.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівських школярів знову заженуть по домівках через Китайський вірус

Як повідомляв портал "Знай.uа", Марцінків пішов на поводу у Зеленського і відправив школярів по домівках

Також, "Знай.uа" писав, що на Закарпатті школярів посадили за парти під деревами