Україна минулої неділі відзначила День вчителя. До цієї дати були приурочені заходи, на яких обрали кращих вчителів року. Найкращим учителем 2020 року став викладач історії з Тернопільщини Василь Дяків. Він отримав премію Global Teacher Prize Ukraine.

Переможця конкурсу оголосили в Києві 3 жовтня під час урочистої церемонії. Про це пише LB.ua.

Василь Дяків викладає всесвітню історію, громадянську освіту, історію України та основи здоров'я в Заліщицькій державній гімназії. Він став переможцем серед 3000 учасників. Василя Дяківа обрало експертне меню. В якості призу викладач отримає 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021 і один рік безкоштовного навчання від організатора премії ГС "Освіторія".

Василь Дяків розповів, що любов до навчання йому прищепила його бабуся. Тому він досі отримує задоволення від навчального процесу, а також із задоволенням віддає знання дітям. Учитель пояснив, що зараз головним умінням є комунікація. Тому він вчить цьому дітей за допомогою сучасних підходів.

Далі вчитель зазначив, що Нова українська школа обмежена, тому він і його колеги повинні ставити перед дітьми питання, на які вони повинні відповісти самі, так як за них цього ніхто не зробить. Ці питання, як він вважає, дозволять дітям вийти за межі НУШ.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в першу неділю жовтня в Україні святкують День вчителя. З професійним святом людей, які присвятили себе освітній діяльності, привітали голова Верховної Ради України Дмитро Разумков і прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Знай повідомляв, що реперша Alyona Alyona згадала про свої шкільні роки.

Нещодавно Знай передавав, що на Рівненщині побилися вчителі.