Що розгляне Парламент цього тижня?

З 16 по 19 березня у Верховній Раді триватиме пленарний тиждень. І, схоже, він має принести чимало важливих змін. Про важливість питань в порядку денному Голова Парламенту Дмитро Разумков повідомив особисто – в ході засідання Погоджувальної Ради, що стартувало сьогодні об 11.00. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Індустріальні парки і "бізнес-план"

Про й досі невикористані можливості розвитку в Україні індустріальних парків експерти говорили неодноразово. І ось, нарешті, це питання має потрапити на розгляд в сесійній залі Парламенту.

"Цей тиждень має бути достатньо напруженим. Під час відрядження в Хмельницьку область в мене була можливість поспілкуватися з представниками бізнесу і одне з питань, яке вони підіймали, – питання, пов'язане з індустріальними парками. Саме на цьому тижні буде розглядатися цей законопроект", - зазначає Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ
Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Даний Проект Закону найближчими днями парламентарі розглянуть в першому читанні.

"Я сподіваюся, що ми зможемо зараз його розглянути ефективно і після цього доопрацювати до другого читання. Для того, щоб врахувати всі пропозиції, які є у нас, пропозиції від бізнесу і зробити якісний документ, який і допоможе залучити інвестиції до України – як внутрішні, так і зовнішні. Аби максимально створити умови для ведення бізнесу і конкурентні спроможності для цього виду діяльності", - повідомив в ході засідання Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Зміни в Конституції і візит президента Литви

Очільник Парламенту повідомив і про розгляд Закону про внесення змін до статей 85 та 106 Конституції України щодо порядку призначення та звільнення з посад директорів НАБУ і ДБР.

До речі, повернуться нардепи і до скандального "земельного" питання, яке впродовж цілого року здіймало десятки протестних хвиль в Урядовому кварталі.

Мітинг на Банковій, фото: Знай.uа
Мітинг на Банковій, фото: Знай.uа

"Це – закони, пов'язані з земельною реформою, 2194 і 2195. Вони завтра будуть стояти в порядку денному. Важливим буде і питання направлення до Конституційного суду законопроекту № 5133 про унормування питання призначення директора НАБУ і директора ДБР", - відзначає Дмитро Разумков.

Однією з гучних подій має стати і візит президента Литви. Ґітанас Науседа завітає і до Верховної Ради.

"В четвер в Україні буде пан Науседа – президент Литовської республіки. Було звернення до Верховної Ради з пропозицією виступу пана Науседа в стінах Парламенту. Я проговорив попередньо з представниками всіх депутатських фракцій і груп – така ініціатива підтримується і я думаю, що ми зможемо організувати цей процес", - підкреслив Голова ВРУ.

Президенти Литви і України - фото censor.net
Президенти Литви і України - фото censor.net

Як підкреслив Дмитро Разумков, Литва є постійним партнером України – в рамках діяльності на майданчиках Парламентської асамблеї Ради Європи, в рамках "Балтік плюс" і багатьох інших міжнародних організаціях.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.