Президент України Володимир Зеленський 12 березня 2022 року поспілкувався з журналістами. В ході розмови він вперше озвучив військові втрати України у війні з рф, а також розповів, чому путін ніколи не захопить нашу землю.

Зеленський про плани Путіна взяти Київ: "Якщо будуть десятки тисяч військових, яких зараз мобілізує росія, і вони прийдуть з сотнями або тисячами танків, вони зайдуть до Києва. Ми це розуміємо. Якщо вони будуть виробляти килимове бомбардування і просто вирішать стерти історичну пам'ять всього цього регіону, вони зайдуть до Києва. Якщо вони знищать всіх нас, вони зайдуть до Києва. Якщо в цьому мета, то нехай заходять. Але їм доведеться жити на цій землі самим. Точно без нас. Друзів серед нас вони тут не знайдуть".

путин
путин

"Те, що вони роблять (обстріл дитячої лікарні в Маріуполі, прим.ред.) - це теракт. І є дуже страшні сигнали від росії, коли вони кажуть, що у нас знаходять якусь хімічну зброю. Ти вже думаєш:"значить, вони можуть застосувати хімічну зброю". Всі їхні сигнали - це не просто так: вони лякають людей, але з 100 меседжів 10 можуть відбутися", - Зеленський про методи рф.

Обстріл пологового у Маріуполі
Обстріл пологового у Маріуполі

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зеленський - про сприйняття нападу рф на Україну на Заході:

"Вони будуть сидіти в кафе. І поки бомба не прилетить саме в це кафе - вони не повірять, що це відбувається саме з ними. Ми не хочемо, щоб Європа і світ відчули, як нам боляче. Але політики повинні розуміти, що відбувається, до того, як це сталося - закрити небо можна і альтернативою, поставивши Україні системи ПРО"

Президент Володимир Зеленський вперше озвучив військові втрати України з початку повномасштабного вторгнення росії.

"У нас загинули близько 1300 військових", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що у Ростовській області розбився військовий вертоліт окупантів, що перевозив боєприпаси: не долетів до українського кордону.

Раніше ми повідомляли, що депутат Сергій Хлань попередив Херсон про провокацію орків рф, хочуть влаштувати "референдум": "Увійдіть в історію не зрадниками".