Центр стратегічних комунікаій та інформаційної безпеки опублікував три записи телефонних розмов наших громадян з військовими республіки білорусь, двоє з яких зараз знаходяться на кордоні з Україною.

Українці попереджають військових по телефону, що тут уже готові зустрічати їх з байрактарими, і просять не робити фатальної помилки. Судячи з відповідей білоруських військових, вони самі зовсім не хочуть воювати і ставати гарматним м’ясом, як тисячі росіян.

На першому записі військовий підтвердив, що він зараз знаходиться неподалік білорусько-українського кордону. У відповідь українець закликав його не брати участь у цій кривавій різні:

«Я набираю вас, щоб запобігти помилці, тому що тут ви точно загинете... Ми не хочемо, щоб Білорусь воювала з Україною. Якщо ви підете, ви всі помрете. Ми вас вже чекаємо», - каже наш співгромадянин. На це його співрозмовник відповів, що він все розуміє.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Другий білорус, до якого додзвонилися українці, не служить з 2011 року. Чоловік говорить, що його звільнили «за статтею», і відтоді він не хоче мати нічого спільного з силовиками.

«В руки навіть автомат брати не хочу, тому що це неправильно... З мого боку в бік України ніяких ворожих дій, намірів навіть в думках немає», - стверджує Білорус.

Третій військовий РБ, з яким вдалося поговорити українцям, зовсім заявив, що вся його рота збирається здатися відразу після перетину кордону. Однак є проблема: вони не знають, як це зробити. Чоловік додав, що білоруські солдати абсолютно не налаштовані на війну і думають про те, як не потрапити на фронт.

«Ми за***лися 200-х вже рахувати, які через кордон тут проходять. Краще таргана нашого ї**ніть», - закликає військовий, очевидно маючи на увазі олександра лукашенка.

Обережно! У відео нецензурна лексика!

Нагадаємо, що в Лондоні показали, як голий лукашенко лізе в "криваву" ванну до Путіна.

Читайте також, що Олександр Лукашенко пригрозив Україні війною, а Зеленського закликав "одуматися".