Білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського ввійшов до складу Збройних сил, аби разом боротися проти російських окупантів.

Про це повідомляється на сторінці в Telegram батальйону Кастуся Калиновського.

Так, стало відомо, що сформований у березні батальйон Кастуся Каліновського, до якого увійшли білоруські добровольці, що воюють в Україні проти росії, прийняли присягу і увійшли до складу Збройних сил України.

Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ, скріншот
Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ, скріншот

"У цей важливий для білоруської історії день присягу склали добровольці батальйону Кастуся Калиновського. Наш батальйон входить до складу Збройних сил України. Обітницю білоруською написали наші волонтери. Ми впевнені, що в майбутньому цей текст стане основою присяги для справжньої білоруської армії", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ, скріншот
Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ, скріншот

Варто зазначити, що цей батальйон створили після нападу росії на Україну. Цей батальйон вирішили назвати на честь одного з регіональних очільників польського Січневого повстання на землях сучасних Литви й Білорусі, спрямованого проти Російської імперії Вінцента Костянтина Калиновського.

Нагадаємо, окупанти взяли в полон старосту села під Києвом з сім'єю, і викрали автомобіль: "Потребують допомоги і підтримки". Окупанти викрали старосту села в Київській області.

Раніше Знай писав, ексглава МВС Арсен Аваков розповів про можливі втрати російської армії: нарахував більше, ніж Генштаб ЗСУ. Ексглава МВС розповів про реальні втрати російської армії.

Також Знай повідомляв, Міноборони росії "придумали" величезні втрати України за місяць війни: їх загинуло всього 1300. У росії розповіли, скільки за їхніми "даними" померло в Україні їхніх солдатів