Нацгвардієць із позивним “Панда” розповів, з якою метою загарбники прийшли до України, і чому їхня мета – мародерити і вбивати всіх на своєму шляху. Його оповідь оприлюднили на сторінці МВС України.

Оптимістичний і веселий «Панда» воює із окупантами під Харковом. Він є військовослужбовцем Нацгвардії України. Згадує, що в ніч з 23 на 24 лютого вирішив переночувати в казармі, та 5.00 прокинувся, як і більшість українців тієї ночі: від бомбардування. Додому «Панда» після того так і не потрапив.

На другий день він вже опинився на позиціях, де з побратимами знешкодили ворожий “Тигр” і “Камаз” з боєприпасами.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Ось на цьому БТР. Я – навідник за посадою. Взяли багато трофеїв, боєприпасів, їхні сухпаї», – розповідає боєць. Він додав, що ворожі боєприпаси наші бійці «повертають» ворогу з пострілами, а от їсти їхні сухпаї - гидують.

Крім того, він поділився історіями з передової.

“Стояли на позиціях. Ждали ворога з одного місця. А потім виявилось, що вони вже добу п’яні сидять у селі. Тоді ми їх відпрацювали, і не отримали жодних проблем… Серед полонених дуже багато молодняку 1998-го та 2000-го років. Вони кинули техніку і боєприпаси просто на відкритому просторі. Кошмарили місцевих. Заходили у будинки, перевертали все до гори дриґом. Забирали їжу, спиртне, техніку, телефони, гроші, все, що якусь має цінність. Дуже багато спалених будинків. Вони підпалюють пограбовані будинки, щоб потім не було можливості судити їх за військові злочини. За словами одного з полонених, який сам здався, це у них така вказівка від командування: можете брати, що хочете, і везти додому, але залишайте після себе випалену землю”, - розповідає «Панда».

Нагадаємо, що Італія готова відновити драмтеатр у Маріуполі, який розбомбили російські окупанти.

Як раніше повідомлялося, воїни ЗСУ знищили російський літак, який бомбив Маріуполь: "Так буде з кожним".

Читайте також, що дружина Віктора Павліка Катя Репяхова втекла від бомб і затужила за найріднішим.