У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає карну відповідальність за незаконний перетин кордону у воєнний час для чоловіків 18-60 років.

Народними депутатами запропоновані посилення відповідальності, аж до позбавлення волі від 5 до 10 років, для тих військовозобов'язаних чоловіків, які попри воєнний стан незаконно виїхали з України. Проєкт закону зареєстровано на порталі ВРУ.

Проєкт змін до Кримінального кодексу вже внесено на розгляд Верховної Ради. За незаконний перетин державного кордону у воєнний час депутати пропонують карати позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без неї.

Посадовців та прикордонників, які сприяли злочину, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією або без.

Варто зазначити, що у документі передбачається звільнення від кримінальної та іншої відповідальності тих осіб, які незаконно виїхали з України, але повернулися впродовж 10 днів з моменту вступу закону у дію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тим, кому вдалося порушити закон, та не повернутися, прийдеться відповідати повною мірою.

Нагадаємо, без перешкод можна покинути територію України тим чоловікам, хто має трьох дітей віком до 18 років. Тим, хто не придатний до військової служби та мають відповідні документи військово-лікарської комісії, та чоловікам, які опікуються особами з інвалідністю.

Нагадаємо, раніше дотиснули чергову французьку компанію, яка залишає ринок рф.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Оля Полякова з опухлим обличчям зіткнулася з проблемами і звернулася до українців.

Також "Знай.ua" писав, що друг Дантеса Олексій Дурнєв захотів особисто відбудовувати Маріуполь після перемоги.