З перших днів повномасштабного воєнного вторгнення росії на територію України, ситуація у Маріуполі виявилася однією з найскладніших. Місто опинилося в оточенні, а люди тижнями жили під постійними обстрілами та мінімальним запасом їжі та води.

На щастя деяким українцям вдалося вирватися з міста до більш безпечних регіонів України. Після того, як вони опинилися на території підконтрольній Україні, маріупольці розповіли про російських окупантів.

Жителі Маріуполя, скріншот
Жителі Маріуполя, скріншот

"Маріуполя немає. У дворах одні могили та хрести стоять. Там страшне творилося, там не розкажеш просто так. Там убивають людей ні за що. Якщо світ не прийме міри, то Запоріжжя чекає те саме. Щось треба робити. І негайно. Ми вирвалися дивом звідти, з цього пекла", - зазначив маріуполець Юрій.

Чоловік розповів, що російські окупанти іноді привозили гуманітарну допомогу, але видавали її дуже мало. Наприклад, літру молока могли дати на 49 людей, а півтора літра води на десять.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще одна жителька Маріуполя, якій вдалося звідти втекти зізналася, що дуже тяжко бачити, як руйнують рідне місто, в якому ти прожив усе життя.

Жителі Маріуполя, скріншот
Жителі Маріуполя, скріншот

"Ситуація по кожному району абсолютно різна, але вони всі дуже, дуже тяжкі. Дуже важко, коли ти бачив, як твоє місто, при тобі воно будується, стає гарнішим, і гарнішим, і воно при тобі просто вмирає", - розповіла Тетяна з Маріуполя.

Переглянути відео можна тут.

Нагадаємо, морпіхи та "Азов" в Маріуполі врятували 500 прикордонників і поліцейських: евакуювали на "Азовсталь"

Також Знай писав, Олексій Арестович висловився про ймовірність контрнаступу ЗСУ на Маріуполь: "101%"

Раніше Знай повідомляв, Естонія і Латвія офіційно визнали війну в Україні геноцидом: перші на земній кулі