Глава Херсонської ОВА Геннадій Лагута розповів, яка зараз обстановка в місті, а також про можливу підготовку російськими окупантами референдуму.

Про це чиновник розповів під час одного з інтерв'ю на українському телеканалі. Що відомо про так званий референдум зараз.

"Окупанти наполегливо стали вимагати останні 2-3 тижні паспортні дані у наших жителів: коли роздають гуманітарку – тільки під паспортні дані, коли захоплювали громади, міста, постійно у всіх соціальних службах – пенсійних, Укрпошти" - говорить Геннадій Лагута.

З чуток, робили вони це для того, щоб вписувати на фіктивному референдумі реальні прізвища. На їхню думку це додало б цьому цирку якусь реальність.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Мітинг у Херсоні, фото:  REUTERS
Мітинг у Херсоні, фото: REUTERS

До слова, конкретних даних про те, що вони планували провести його 27 квітня, або ж на початку травня не було. Що вони зараз планують робити - також невідомо, проте з 1 травня російські окупанти збираються вводити в області рублі, і період триватиме близько 4 місяців.

Раніше українська сторона зазначала, що у випадку, якщо в Херсонській, або будь-якій іншій українській області окупанти зважаться провести референдум, то ми виходимо з будь-яких переговорів, і починаємо наступ.

Мітинг у Херсоні. Фото: Youtube
Мітинг у Херсоні. Фото: Youtube

Російська сторона цю заяву ніяк ще не коментувала, і постійно повторює тезу про те, що ніякого референдуму не планується. Однак, всі знають, що їм ні в якому разі не можна довіряти, так як цілі війни змінюються щодня.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що нарешті розгойдалися: німецький Бундестаг схвалив постачання в Україну важкого озброєння

Раніше повідомлялося, що російські пропагандисти показали карту обстрілів, в черговий раз звинувативши Україну

Також, у Росії затримали "неонацистів", які бажали вбити Соловйова, але в СБУ лише посміялися.