Палата представників Конгресу США слідом за Сенатом схвалила 28 квітня законопроєкт про "ленд-ліз" для України, який покликаний спростити надання військової допомоги Києву.

Документ схвалили переважною більшістю голосів - 417 "за" і 10 "проти", свідчать результати голосування.

"Законопроєкт дасть право адміністрації США протягом 2023 фінансового року надавати військову техніку Україні та іншим країнам Східної Європи. При цьому надання такої техніки Україні як і раніше має здійснюватися з законами, що стосуються її подальшого повернення",- йдеться в описі до документа на сайті Конгресу.

Конгрес США, фото Wikimedia Commons
Конгрес США, фото Wikimedia Commons

Так що ж таке цей ленд-ліз, що він дасть Україні і чому це дуже важливо для Володимира Зеленського і всієї нашої держави?

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

З хорошого - схвалення ленд-лізу США означає, що Україна вже дуже близька до перемоги.

Отже, ленд-ліз - це повне озброєння України і швидка доставка всього необхідного у війні (висловлюючись простими словами).

Постачати зброю будуть США і всі ключові союзники НАТО.

Ленд-ліз вже використовували в 1941 році під час Другої світової війни. США допомагали тоді Великобританії, Франції та СРСР.

Логічно передбачити, що ленд-ліз застосовують до потенційних переможців. Тобто, можна обережно розраховувати на те, що США впевнені в перемозі України, адже інакше вони б не підтримали ленд-ліз. Це можна вважати перемогою всієї України, військових і, звичайно ж, Володимира Зеленського над його тезкою путіним.

Володимир Зеленський і Володимир путін, фото: Instagram
Володимир Зеленський і Володимир путін, фото: Instagram

Варто відзначити, що ленд-ліз - це не безкоштовна допомога і ми її буде повертати США, як борг.

Українці вже відзначають, що це можливо піде в рахунок військового збору або репарацій від росії, а найгуморніші пропонують в рахунок боргу віддати Камчатку.

Нагадаємо, що зпікерку МЗС рф Марію Захарову "порвало" від рішень США По Україні.

Раніше ми повідомляли, що секретар РНБО Олексій Данилов розповів, як зброя від США змінить ситуацію на фронті: Путін підпише капітуляцію вже скоро.