Стало відомо про те, що росія планує прибрати алеї з могил загиблих в Україні окупантів. Бояться резонансу через колосальні втрати у війні.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в Telegram-каналі "Російський борщ", посилаючись на Мінсбуд російської федерації.

Вони розіслали по всій країні вимоги, щоб влада не створювала на кладовищах алеї з могил військових, які загинули в Україні.

У цьому листі йдеться, що тема бойових втрат використовується "ворожою пропагандою", а також "п'ятою колоною". Насправді ж, всі розуміють навіщо це робиться. Вони бояться резонансу.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Далі російська влада закликала перейняти "досвід" Новосибірська, коли громадяни почали прикрашати і упорядковувати могили так, щоб військова тематика там ніяк не домінувала.

Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело
Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело

Секрет такого рішення криється на поверхні. Російська влада намагається приховати свої втрати в цій війні, так як вони колосальні. За 3 місяці загинуло більше людей, ніж за 9 років війни в Афганістані.

"Російська влада приховує точні дані про загиблих на Україні російських військових. При цьому Україна заявила, що втрачає від 50 до 100 осіб на день. Втрати обороняються завжди менше. І вже точно, Росія втратила на Україні більше, ніж в Афгані за 10 років, і тепер влада ганебно приховує від суспільства справжню ціну військової авантюри Путіна" - йдеться в повідомленні під постом в Telegram-каналі.

Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело
Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело

За даними Українського Генерального штабу, російська сторона за 3 місяці війни втратила вже понад 29 тисяч людей. З кожним днем це число лише продовжить рости, і росіянам краще подумати про своє майбутнє вже сьогодні, поки ще є можливість покинути наші території.

Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело
Нові заборони від окупантів, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що кількість жертв у Маріуполі перевищило 22 тисячі-радник мера Петро Андрющенко

Раніше повідомлялося, що бронетехніка, вантажівки і позашляховики: Литва готує Україні нову партію допомоги на 15,5 млн євро

Також, ЗСУ значно обмежили дії Чорноморського флоту: росіяни застрягли в глухому куті