Голова верховної ради України обговорив з міністром оборони ФРН можливістю передачі Україні підводних човнів

Про це повідомляє пресслужба Верховної ради України.

Руслан Стефанчук, скріншот з відео
Руслан Стефанчук, скріншот з відео

Спікер верховної ради України під час зустрічі із міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт обговорив можливість надання Україні не тільки зброї, а й підводних човнів.

Зокрема, мова йшла про передачу Україні системи IRIS-T. Це ракета класу «повітря-повітря» малої дальності, оснащена інфрачервоною головкою самонаведення, що охолоджується. Крім того, Руслан Стефанчук розраховує на передачу Україні підводних човнів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

"Розраховую, що системи IRIS-T в найкоротші терміни зможуть бути поставлені до України та захищати українські міста від нальотів російської авіації та ракетних обстрілів. Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном усієї Європи. І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому", — запевнив присутніх Руслан Стефанчук

Також спікер зауважив міністру оборони Німеччині, що від того, наскільки швидко почнеться постачання зброї, залежить життя українських захисників та закликав не затягувати із постачанням.

Нагадаємо, російські окупанти не зможуть захопити Донецьку область через помилкову тактику: "друга в світі армія" знову облажалася.

До слова, поки окупанти хвалилися своєю міццю, ЗСУ вирахували позицію і утилізували все разом.

Раніше ми писали, "На що ти готовий заради своєї країни": журналісти порівняли відповіді українців і росіян