Росіяни взяли Тайру в полон у березні в Маріуполі, де жінка рятувала життя людей. Тайра не була військовою, тому викрадення її рф є військовим злочином.

Вже кілька місяців про Тайру нічого не чути. Всі спроби українців визволити парамедика та волонтерку Юлію Паєвську, на жаль, безуспішні. Росіяни просто не хочуть її віддавати. Останні дані друзів та доньки від Ірини Верещук, що жінку не пропонують у списках обміну полоненими. Про це у відео "Телебаченя Торонто" на YouTube.

Тайра. Фото: скриншот Youtube
Тайра. Фото: скриншот Youtube

Тайра починала як медик ще під час Революції Гідності на Майдані. Потім служила у ЗСУ, після чого була доброволицею, і створила свою Евакуаційну команду "Ангели Тайри".

Багато українських військових та людей пов'язаних з армією знають Тайру як професійного медика та мужню людину. У перші тижні війни вона рятувала життя дорослих та дітей в Маріуполі. Русні, очевидно, не сподобалось, що хтось може допомагати тих, хто потребує цієї допомоги.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Тайра. Фото: скриншот Youtube
Тайра. Фото: скриншот Youtube

Тайра і її водій евакуювали жінок та дітей через "зелений коридор" до Запоріжжя. Тоді її викрали, першопричиною стали татуювання. На руці у жінки, розповідає донька тату зі словами: "Слава Україні, Героям Слава".

Донька почала звертатися до західних партнерів України, апелюючи, що Тайру взяли у полон незаконно. Тим паче, що на пропагандистському тв показали фільм, про неї, звинувативши у "торгівлі органами".

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимир Зеленський назвав місто, яке вирішить всю долю Донбасу: потрібно натиснути для перемоги.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у м'ясокомбінаті окупованого Мелітополя гниють російські тіла — катастрофічно бракує холодильників.

Також "Знай.ua" писав, що Олексій Арестович знайшов спосіб, як підтримати українську економіку.