Кожен свідомий українець вважає своїм обов'язком допомагати нашій країні в кровопролитній війні, яку розгорнув путін і весь народ росії.

Хтось відправляє 10-20-50 гривень для ЗСУ, хтось збирає свої речі і віддає їх перселенцям, а хтось захищає нашу країну на передовій.

А ось 97-річна українка Коломієць Софія Пилипівна обрала досить незвичний для її віку спосіб допомогти ЗСУ.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Волонтери з Одещини приїхали до Софії Пилипівні, щоб купити яйця на страви для хлопців з фронту. Але бабуся від грошей вперто відмовлялася.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Все одно, це не гроші. Я віддаю від щирого серця. Візьміть їх хлопцям на воду. У мене і онуки і правнуки там",- відповідала їм українка.

Коломієць Софія Пилипівна не хотіла брати гроші у волонтерів, скріншот з відео
Коломієць Софія Пилипівна не хотіла брати гроші у волонтерів, скріншот з відео

Софія Пилипівна в перший день по телевізору почула, що почалася війна, а вже на наступний день її онуків призвали до армії.

"Я боюся.... Щоб вони були живі, щоб я їх ще побачила... Знаєте, як на душі легко, коли ти чимось допоміг",- каже бабуся.

97-річна Софія пережила Другу світову війну і Голодомор.

"Я виросла без батька, тому що та війна забрала, його вбили. Я б могла подумати, що доживу і до цієї війни?",- з гіркотою говорить Коломієць і молиться іконам, щоб святі зберегли всіх.

Зараз Софія Пилипівна власними руками, не дивлячись на вік, висадила город, щоб допомагати воїнам. І каже, що все, що зможе зібрати - віддасть для ЗСУ.

Хоча онуки і не можуть приїхати до бабусі, але воїну ЗСУ стали для неї майже, як рідні. Герої обіцяють виграти війну, приїхати до неї і накрити стіл. А сама бабуся каже, що одягне все найкраще і волонтер Олена навіть нафарбує їй губи.

Нагадаємо, що у Києві попрощалися з цвітом нації Романом Ратушним - Протасів Яр встав на коліна перед загиблим героєм.

Раніше ми повідомляли, що 10-річний Остап зробив дорогий подарунок для зенітників ЗСУ: "Це були всі його заощадження".