Прикордонник із Білорусі пробрався до України, щоб воювати проти росії. При цьому йому довелося тікати від куль своїх побратимів. Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко у коментарі "УП".

Волинський прикордонний загін затримав чоловіка, який не мав при собі документів, але заявив, що проходить службу у Брестській прикордонній групі. Чоловік сказав, що разом із товаришем прямував в Україну, щоб воювати проти росії, але на шляху їх помітили свої ж і відкрили по них вогонь. Припинити кордон зміг лише він.

Прикордонник, фото: скріншот з відео
Прикордонник, фото: скріншот з відео

"Затриманий повідомив, що є білоруським прикордонником і проходить службу у Брестській прикордонній групі. Він зазначив, що на порушення наважився, щоб приєднатися до Сил оборони України у війні проти російського агресора", - розповів Андрій Демченко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наразі чоловіка затримано, а озвучена ним інформація перевіряється. За результатами буде ухвалено рішення про його подальшу долю.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терорист Стрєлков-Гіркін накинувся на Шойгу через провал війни проти України: "Деб*л або свідомий шкідник".

Також наш портал інформував, росіяни вперше за 8 років зіткнулися із серйозними проблемами в логістиці, удари ЗСУ по складах виявилися неймовірно точними.

Крім того, наш портал інформував, дружина окупанта, якого "незаконно загребли" на війну, пропонує йому скласти зброю та виїхати до РФ заплативши хабарі: "Треба валити".