Росіяни знову завдали удару по цивільній інфраструктурі. На цей раз під приціл потрапила Вінниця. Окупанти атакували посеред дня центр міста, наповнений людьми.

Сталося це приблизно об 11-й ранку, через кілька хвилин після оголошення повітряної тривоги. Пізніше місцева влада підтвердила "прильоти", і повідомила про жертв і поранених.

Ракета потрапила до будівлі з офісними приміщеннями, і від ударів постраждав також Будинок офіцерів, розташований неподалік житлових будинків.

Від цього постраждало щонайменше 25 людей, ще 17 людей загинули. Серед жертв є маленька дитина. Ще один акт тероризму від росіян.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

На те, що сталося, відреагував також і президент України Володимира Зеленський.

"Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них маленька дитина. Щодня Росія знищує мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об'єктах. Де немає нічого військового. Що це, якщо не відкритий терористичний акт?" Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист" - сказано у повідомленні під постом.

До речі, за офіційною інформацією по місту було запущено як мінімум 10 ракет, і 4 з них було збито силами ППО у Вінницькій області.

Володимир Соловйов, фото: скріншот
Володимир Соловйов, фото: скріншот

Відреагували на те, що сталося, і російські пропагандисти. Наприклад, Володимир Соловйов зазначив, що це була військова база у місті Гайсин, яке розташоване за 100 кілометрів від Вінниці. Інші ж назвали подію не більше, ніж фейком. Росіяни у своєму репертуарі.

Нагадаємо, що в російському Білгороді жителі симулюють "обстріли ЗСУ" та "бавовни" - чому окупанти ламають своє житло

Раніше повідомлялося, що білоруський прикордонник пробрався до України, щоб воювати проти Росії

Також російські окупанти масово пиячать і дезертують з передової, боячись вступати в бій з ЗСУ