Незабаром на Україну може чекати друга хвиля переселенців. Пов'язано це буде не лише з військовими діями, а й через сильні холоди.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Справа в тому, що через війну на сьогоднішній день безліч населених пунктів повністю відрізані від комунікацій. Це як Енергодар у Запорізькій області, чи деякі райони Донецької та Харківської областей. Вони тому немає і газопостачання, а відновити його найближчим часом практично неможливо.

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

"Лише 4,5 млн. внутрішньо переміщених людей зареєстровано, а майже 7 млн. внутрішньо переміщених осіб. Ми прогнозуємо нову хвилю переміщень зі сходу на захід, до 500 тисяч ми прогнозуємо людей. Наприклад, Запорізька область, Енергодар фактично відрізаний від газопостачання: сьогодні ми розмовляли з керівництвом ОВА – немає можливості відновити газопостачання. Люди змушені будуть виїжджати та шукати притулок на Західній Україні", – сказала Верещук.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Українські біженці, скріншот: Youtube
Українські біженці, скріншот: Youtube

Саме тому на Україну незабаром може чекати нова хвиля переселенців, і станеться це ближче до зими. Через холод люди виїжджатимуть з окупованих міст у більш безпечні регіони. Також, залишити свій будинок можуть люди, які живуть практично на лінії фронту, наприклад, у Херсонській області, де триває успішний контрнаступ ЗСУ.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Сподіваємося, що кожен зможе знайти для себе безпечне місце, або ж повернутися додому, у мирне місто.

Нагадаємо, що норвежці вирішили не відстати, після Литви та Польщі оголосили про збір коштів для України - на "Байрактор"

Раніше повідомлялося, що російські окупанти намагалися взяти Харків за картами минулого століття, не збентежили висотки замість пустиря

Також, понад 1750 авіаударів за окупантами: Повітряні Сили ЗСУ повідомили про блискавичний розгром росіян