Росіянам не вдалося знищити жодної установки РСЗВ Himars, які американці відправили для друзів з України.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі у новому інтерв'ю порталу CNN .

Останнім часом по мережі почали поширювати чутки, що росіянам все ж таки вдалося знищити кілька систем, які надали українцям американці. Деякі пропагандисти взагалі почали розповідати про ліквідацію десятків таких РСЗВ, навіть незважаючи на те, що такої кількості у ВСУ не було ніколи.

Марк Міллі, фото: скріншот з відео
Марк Міллі, фото: скріншот з відео

Генерал Марк Міллі вирішив розвінчати ці чутки і розповісти всю правду.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"На сьогоднішній день HIMARS, які ми їм надали,... ці системи не були знищені російськими. Українці ефективно використовують ці HIMARS по російських вузлах управління та контролю, їх логістичним мережам, їхній польовій артилерії та авіації для пошуку об'єктів та багатьох інших цілей" , - сказав він.

РСЗВ Himars. Фото: скрін youtube
РСЗВ Himars. Фото: скрін youtube

Він похвалив українських захисників за те, що вони швидко навчаються, і їхнє прагнення до свободи дуже сильне. Деяким країнам варто було б взяти приклад.

До речі, нещодавно у Пентагоні відповіли на запитання, чи зможе Україна отримати далекобійні снаряди для Himars. Поки що максимальна дальність приблизно 80 кілометрів, і вони не дозволяють вражати всі необхідні цілі у вигляді складів боєприпасів.

Робота HIMARS, фото: скріншот з відео
Робота HIMARS, фото: скріншот з відео

"Далекість снарядів HIMARS становить 80 кілометрів. І це досить велика дистанція. Ми й надалі даватимемо можливість стріляти по далеких цілях, яких вони (Україна) раніше не могли досягти, і, на мою думку, вони досить ефективно вражали цілі", – зазначив Ллойд Остін.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що міністр оборони Рєзніков зробив західним партнерам вигідну пропозицію

Раніше повідомлялося, що психопат із ознаками нарцисизму та садизму: психіатр дав чіткий діагноз російському терористу путіну

Також, путіна критикують навіть у німецькому уряді: міністр закликав не вести переговори з терористами щодо зерна