Після нетривалої паузи росіяни знову почали свій наступ українською територією. Ракети знову почали летіти із Білорусі.

Про це висловився військовий експерт Олександр Коваленко.

Ранок четверга, 28 липня розпочався по всій Україні з повітряної тривоги та пуску ракет. Здійснювалися вони з аеродрому у Зябрівці, що у Білорусі. Там розміщені російські ЗРК С-300 та С-400, а також кілька ВТРК "Іскандер".

Олександр Коваленко, фото: скріншот із відео
Олександр Коваленко, фото: скріншот із відео

"Насмілюсь припустити, що пуски здійснювалися за допомогою С-300. На користь цього говорить як їхня кількість - понад 20 (стільки Іскандерів немає), так і якість, що падали в лісі. Та й взагалі ЗРК С-300 останнім часом для росіян став ОТРК "Викликано це насамперед гострим дефіцитом тактичних ракет, причому не тільки до ОТРК "Іскандер", але вже і для ТРК "Точка-У". А тому, в хід йдуть С-300", - зазначає військовий експерт.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Іскандер. Фoто: Telegram
Іскандер. Фoто: Telegram

Удар припав на День державності України, а також на День хрещення Русі, що можна розцінювати як спробу натиснути морально на народ. Для них погані новини, адже це ніяк не вплине на наш бойовий дух.

Також зараз військовий експерт зазначив, що з території Білорусі ніякого повторного вторгнення не передбачається, а сама армія країни не зосереджена в наступальному порядку.

Кордони з Білоруссю - фото DELFI
Кордони з Білоруссю - фото DELFI

"Якщо цей удар справді був рефлексією росіян на наш День державності, то це жалюгідне видовище. Країна, історія якої почалася на болотах, коли Київ процвітав, компенсує свої комплекси неповноцінності терором? Так, самоствердження через терор це властиве ізгоям і відщепенцям, але навіть цим ударом Росії продемонструвала свою убогість і неспроможність" - підсумував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що у поліції тепер нові проблеми: вилучають в українців танки та БТР

Раніше повідомлялося, що прикриваються мирними українцями як живим щитом — вороги бояться ЗСУ і не висовують носа з окупованих міст

Також, штатний алкоголік Кремля Олег Царьов вирішив залякати США: Himars по 10 доларів