Верховна Рада України 29 липня ухвалила законопроєкт, згідно з яким родичів загиблих на війні з росією не мобілізовуватимуть.

Які саме категорії осіб не підлягають мобілізації, пояснив народний депутат України Ярослав Желєзняк.

"Жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також при забезпеченні національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану", - повідомив він. Ярослав Железняк

Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Крім того, Верховна Рада України підтримала законопроєкт, згідно з яким право на відстрочку від призову мають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Потрібно дотриматися наступної умови: названі категорії осіб повинні працювати у наукових установах та організаціях, установах вищої, професійної вищої, професійної (професійно-технічної) або загальної середньої освіти за основним місцем роботи, щонайменше ніж на 0,75 ставки.

Скріншот з Телеграму
Скріншот з Телеграму

Нагадаємо, Андрій Білецький оголосив полювання на росіян, що причетні до загибелі полонених "Азовців": "Будете знайдені й екстерміновані"

Як повідомляв "Знай.ua", Кремль топить себе в болоті - Сергій Стерненко висміяв стару тактику росіян: "Немиті клоуни"

Також "Знай.ua" писав, окупанти повертаються з України у маленьких коробочках - Стерненко показав доказ: "Економія землі на цвинтарях"