З'явилася інформація про позицію Ізраїлю щодо прохання України щодо постачання озброєнь, зокрема сучасних систем ППО. Згідно із повідомленням інформаційного агентства CNN, Ізраїль відповів відмовою.

Таку заяву нібито зробив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц.

Ізраїльське ППО, скріншот: YouTube
Ізраїльське ППО, скріншот: YouTube

"Я — міністр оборони, і я відповідаю за експорт ізраїльської зброї. Я хочу чітко заявити, що ми не продаємо зброю Україні", — заявив Бені Ганц.

Він додав, що допомога, яку нам надає Ізраїль, має виключно медичний та гуманітарний характер. Також його країна допоможе Україні розробити систему оповіщення для ППО.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Проте у мережі з'явилася реакція від нардепа Олексія Гончаренка, який заявив, що це "труднощі перекладу". За словами Гончаренка, варто звернути увагу на дані ізраїльського військового аналітика Ігаля Левіна.

"Я хочу бути зрозумілим, ми не продавали зброю Україні, ми передавали їй гуманітарне та медичне спорядження, це має бути ясно. Але зброю ми не продавали". Також він сказав: "Ми можемо допомогти Україні "розумними" системами попередження про ракетний напад", - цитує експерта Гончаренко.

Депутат запропонував порівняти цей варіант із тим, який "поширюється мережею".

"Міністр говорить у минулому про надання Україні зброї. Тобто, не виключаючи у майбутньому можливість постачання зброї", — пояснив Гончаренко.

Нагадаємо, Максим Ялі пояснив, чому Ердоган хоче влаштувати російсько-українські переговори.

Раніше повідомлялося, політолог пояснив, для чого Європа створює свою систему протиповітряної оборони.

Також, атака дронів Shahed-136: чого українцям не можна робити в жодному разі.