В останні місяці психологічний стан українців погіршився... через зростаючі проблеми та нерозуміння, коли ж ситуація зміниться на краще.

Паралельно з цим росіяни продовжують використовувати спеціальні інформаційно-психологічні операції (ІПСО), щоб розхитати паніку по всій країні. Це, частково, стосується і повісток. Їх справді роздають на вулицях, проте ворогові це на руку...

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

Секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю ВВС спробував пояснити, чому останні місяці на вулицях почали масово роздавати повістки, які зобов'язують чоловіків з'явитися до центрів комплектування, щоб оновити дані про себе та стати на облік.

За його словами, такі дії просто необхідні під час повномасштабної війни, бо вони дозволяють сформувати резерви... мобілізація, оголошена після нападу, 24 лютого не припинялася.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Щоб розуміти, що у разі потреби, що на них держава може розраховувати. Чи всі вони повинні йти на фронт? Ні", - зазначає Олексій Данилов.

Олексій Данілов. Фото: скриншот Youtube
Олексій Данілов. Фото: скриншот Youtube

Секретар РНБО додав, що на лінії фронту опиняться лише ті українські чоловіки, які були попередньо підготовлені, оснащені та навчені.

Нагадаємо, кого з чоловіків непридатних до служби повторно відправлять на ВЛК: чекайте на повістки

Як повідомляв "Знай.uа", чи мають право примусово затримувати та доставляти українців у військкомати: що робити у такому разі

Знай.ua писав, точно не підлягають мобілізації: хто з українців не буде покликаний навіть при врученні повістки