Російські окупанти так і не спромоглися влаштувати в Україні зимовий блекаут. Саме з цієї причини інфраструктура енергетичного сектора може залишитись у сьогоднішньому стані, а от агресори переключать свою увагу на інші об'єкти, які відповідають за транспорт та водопостачання.

Такий прогноз озвучили Повітряні сили ЗСУ, зокрема, їхній прес-секретар Юрій Ігнат для українських журналістів.

За словами Юрія Ігната, українська енергетика вже адаптувалася до такого протистояння із ворогом.

Юрій Ігнат. Фото: Youtube
Юрій Ігнат. Фото: Youtube

"Вдається швидко мобілізувати бригади та відновлювати пошкодження. Світловий день стає довшим, а енергоспоживання – менше. Ворог побачив, що цілей не досягнуто, тому, можливо, буде зменшення атак по об'єктах енергетичної інфраструктури", – припустив представник Повітряних сил.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Юрій Ігнат попередив, що слід готуватися до ворожих ударів по інших важливих об'єктах України: наприклад, транспортної інфраструктури або гідротехнічних споруд.

Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube
Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube

"Тому Повітряним силам слід посилюватися і чекати якнайшвидшого повернення наших воїнів з навчань. А разом з ними і прибуття коштів ППО/ПРО, таких як ЗРК SAMP/T і Patriot", - сказав представник Повітряних сил.

За словами Юрія Ігната, саме такі засоби необхідні для боротьби з російськими балістичними ракетами та окремими видами крилатих ракет, таких як Х-22.

Нагадаємо, в Україні тестуватимуть нову систему повітряної тривоги: як діє ізраїльське раннє сповіщення.

Раніше повідомлялося, політик Дмитро Співак розповів, чи може ядерний удар змінити ситуацію Росії на фронті: "Веде в глухий кут".

Також, "Сатурн оточуватиме...": відомий астролог назвав сакральну дату і найнебезпечніші дні лютого.