Всі українці чекають на контрнаступ ЗСУ і вкрай радіють успіхам наших героїв у Бахмуті. Це дає нову віру у якнайшвидшу перемогу України.

Водночас, секретар РНБО Олексій Данілов розповів про можливе включення Білорусі у війну і прокоментував істерію Кремля навколо передачі Британією ракет Storm Shadow.

Олексій Данілов, фото: Знай.ua
Олексій Данілов, фото: Знай.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що поки що в Україні не бачать загрози нового нападу з території Білорусі.

Про це він розповів азербайджанському ресурсу Report.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Ми не думаємо, що росія вимагатиме від Лукашенка напасти на Україну. Лукашенко та його військові чудово знають, чим це скінчиться. Тому що Білорусь матиме внутрішній опір", – сказав Данілов.

Він нагадав, що за Україну у війні проти Росії бореться чимало білоруських патріотів. Секретар РНБО впевнений, що навіть якщо Лукашенко наказатиме напасти, то навряд чи він буде виконаний.

Протести у Білорусі, фото: кадр з відео
Протести у Білорусі, фото: кадр з відео

Також країна-агресор загрожує "адекватною відповіддю" після постачання Україні далекобійних ракет Storm Shadow. Але всі можливості рф скінчилися. У цьому переконаний секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, про що він повідомив у Twitter.

"Усі спроби Росії залякати українців і світ так званою "адекватною відповіддю" - це розмови із самими собою. Все, що міг використати Путін, він використав. А для Росії найгірше тільки починається. РФ без західних розробок та інвестицій - країна-фейк" , – зазначив він.

За словами чиновника, невдовзі країна-агресор зіткнеться з великою кількістю передових технологій, і "це будуть не смартфони".

Нагадаємо, що Олексій Данілов розповів про повернення Криму , а Кирило Буданов - про контрнаступ: "Найближчим часом усе це побачать".

Раніше ми повідомляли, що в Офісі омбудсмена зберігаються десятки відео зі стратами українських бійців.