У Запорізькій області засікли озброєних "чорних археологів".

Про це повідомляє “Радіо.Свобода”.

Під Запоріжжям був зафіксований факт розкрадання кургану. Так, на околиці села Григорівка, що під Запоріжжям, був розкрадений курганний могильник № 4005.

Під Запоріжжям були помічені озброєні чорні археологи


Обласний центр охорони культурної спадщини та департамент культури і туризму Запорізької обласної державної адміністрації виявив там сліди “чорних археологів” — великі ями, уламки кам’яної стели, залишки кераміки та кісток. При цьому “чорні археологи” “працювали” під наглядом озброєних осіб.

Під Запоріжжям були помічені озброєні чорні археологи


“Це цілеспрямоване повне розграбування одного з курганів. Підіймали поховання, катакомбу, судячи з усього, скіфську. До центрального поховання, наскільки розумію не дійшли, але працювали масштабно. Мене, що сполошило, що там було два види робочих — наглядачі і копачі”, — говорить директор департаменту ОДА Владислав Марокко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Під Запоріжжям були помічені озброєні чорні археологи


Варто відзначити, що за останній час це вже другий випадок подібних розкрадань курганів.

Нагадаємо, не залишиться нічого живого: в ООН назвали дату кінця світу.

Як повідомляв Знай.uа "Агнець Божий" віком 1000 років: людству з'явився знак Ісуса, фото реліквії.

Знай.uа писав, стародавні піраміди Єгипту розкрили таємницю "чорного саркофага", такого ще ніхто не бачив: історичні кадри.