У Мукачеві на відео було знято запорошений вихор.

Відеозапис опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Іван Кохан.

В описі до відео була вказана локація - місцева автостанція.

Відзначимо, що запорошений вихор, або піщаний вихор - атмосферне явище, що представляє собою вихровий рух повітря, що виникає біля поверхні землі днем ​​в малохмарну (зазвичай жарку) погоду при сильному прогріві земної поверхні сонячними променями. Пильний вихор має вертикальну (або злегка нахилену до горизонту) вісь обертання, висота вихору становить зазвичай 10-20 м (в ряді випадків кілька десятків метрів), діаметр 1-5 м, час існування - від декількох секунд до 1-2 хвилин.

Вихор піднімає з поверхні землі пил, пісок, камінчики, дрібні предмети і переносить їх іноді на значну відстань (сотні метрів). Вихори проходять вузькою смугою, так що безпосередньо на метеостанції вітер може бути слабким, але фактично всередині вихору швидкість вітру досягає 8-10 м / с і більше. Горизонтальна видимість на рівні 2 м становить 10 км і більше.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що 29 липня Західна Україна знову постраждала від сильних злив і ураганів. Під ударом опинилися Рівненська і Волинська області, куди ближче до вечора нагрянула потужна стихія. Жителі показують відео і фото наслідків негоди: вулиці-річки, поламані дерева, пошкоджені лінії електропередач.

Як повідомляє портал «Знай.ua» Прикарпатті знову заллє, погода не пощадить нікого — град, грози і штормовий вітер

Також «Знай.ua» писав, що Погода в Україні на 30 липня вдарить холодним атмосферним фронтом: ховаємо шорти, дістаємо парасольки