У ніч з 2 на 3 січня на Закарпатті в Мукачівському районі стався землетрус.

Як повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА, магнітуда землетрусу склала 1,8 бала.

"За даними обробки мережі сейсмічних станцій відділу сейсмічності Карпатського регіону ІГФ НАН України: координати епіцентру: широта 48,35 гр., Довгота 22.76 гр. Магнітуда по довжині запису МD = 1.8, клас К = 7.3",- йдеться в повідомленні.

Фахівці відзначили, що землетрус стався на глибині 3,7 кілометра.

Тим часом вулкан Етна грунтовно прокинувся на Сицилії. Потоки лави при виверженні досягають висоти в 100 метрів, а шлейфи попелу — 5 кілометрів. Відомо, що Етна є найвищим діючим вулканом на території Європи. Його перше виверження датується ще 1226 роком до нашої ери.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, Гавайський вулкан Кілауеа перетворився на смертоносне озеро. Всього кілька років тому можна було відвідати Національний парк вулканів на Великому острові Гаваї, відправитися на кратер кратера Халема'умау в кальдері відомого активного вулкана Кілауеа в сутінках і стати свідком приголомшливого помаранчевого світіння вируючої лави внизу.

Як повідомляв "Знай.ua", тернополянин прогулявся по жерлу "живого" вулкана, лава могла хлинути в будь-який момент: "Люблю небезпеку"

Знай.ua писав, раптове виверження вулкана видало 4-кілометровий стовп з попелу, під загрозою півмільйона людей.